Διαχείριση Πολυκατοικιών – Νομοθεσία

Διαχείριση Πολυκατοικιών – Νομοθεσία

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (28743, αρ. φύλλου 2044, Τεύχος Β’, άρθρο 88, 22/08/2013), είναι πλέον υποχρεωτικό για όλους τους διαχειριστές να προσκομίζουν στις ατομικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα που έχουν αναλάβει την έκδοση των κοινοχρήστων λογαριασμών όλα τα πρωτότυπα παραστατικά ενώ παράλληλα θα πρέπει να κρατούν οι ίδιοι στο αρχείο τους όλα τα αντίγραφα για τουλάχιστον δύο (2) χρόνια.

Παράλληλα, είναι υποχρεωτικό να αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων, εκτός από την κατάσταση κοινοχρήστων, και τα αντίγραφα παραστατικών και δαπανών των κοινόχρηστων χώρων της πολυκατοικίας.

Στις περιπτώσεις, δε, που δεν υπάρχει πίνακας ανακοινώσεων, οφείλουν οι ατομικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα που έχουν αναλάβει τη διαχείριση του κτιρίου να συνοδεύουν τα ειδοποιητήρια πληρωμής κοινοχρήστων με απλές φωτοτυπίες των παραστατικών.

Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις παραπάνω οδηγίες θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμο 2.000€, το οποίο διπλασιάζεται στην επόμενη παράβαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…