Έντομα και Αντιμετώπιση

Έντομα και Αντιμετώπιση

ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ:

Ανατριχιάζετε και μόνο στην σκέψη ύπαρξης  τους στο χώρο σας;

Οι κατσαρίδες είναι από τα πιο κοινά έντομα. Αποτελούν ίσως τον σοβαρότερο κίνδυνο για την δημόσια υγεία καθώς μεταφέρουν μικρόβια που είναι υπεύθυνα για ασθένειες όπως: η γαστρεντερίτιδα, η διάρροια, ο τύφος, η πολιομυελίτιδα και η σαλμονέλα. Επίσης πολύ συχνά είναι υπεύθυνες για αναπνευστικά προβλήματα. Αγαπούν τα σκοτεινά με υγρασία μέρη και γι’ αυτό τις εντοπίζουμε κυρίως τη νύχτα όπου βγαίνουν προς αναζήτηση τροφής.

Γερμανική κατσαρίδα ή ξανθιά -German Cockroach (Blattella germanica)

 

Συναντάται συχνά σε κουζίνες και πλοία. Προτιμά υψηλές θερμοκρασίες και υγρασίες.

Καταπολέμηση: με χρήση gel μέσα σε ειδικούς δολωματικούς σταθμούς.

 Αμερικανική κατσαρίδα: (Periplaneta Americana)

 

Συναντάται κυρίως στο εσωτερικό κτιρίων, αποχετεύσεις, υπόγεια, οριζόντιους και κάθετους αγωγούς.

Καταπολέμηση: με χρήση gel και υδροψεκασμούς.

 

 

 

ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ:

Τα θεωρούμε ασήμαντα;

 

 

Τα μυρμήγκια σχηματίζουν αποικίες με υψηλή οργάνωση που καλύπτουν μεγάλες περιοχές και αποτελούνται από εκατομμύρια μέλη. Είναι πολύ κοινωνικά έντομα.

Καταπολέμηση:

Αναζητούμε  τόσο τα μονοπάτια όσο και τις φωλιές των μυρμηγκιών και ψεκάζουμε ενώ στους εσωτερικούς χώρους χρησιμοποιούμε δόλωμα σε μορφή υγρού gel.

 

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που τα θεωρούν βασικότερη αιτία της καλοκαιρινής μας αϋπνίας;

 

Τα κουνούπια με τα ενοχλητικά τους τσιμπήματα, εκτός από την αϋπνία που προκαλούν, μπορούν να μεταδώσουν στον άνθρωπο ιδιαίτερα επικίνδυνες ασθένειες όπως ελονοσία, κίτρινος πυρετός, κ.α

Αγαπούν πολύ την υγρασία όπου και αναπαράγονται.

Καταπολέμηση:

Κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει 100% επιθυμητά αποτελέσματα στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Η εφαρμογή ξεκινά με ψεκασμό σε σημεία με έντονη υγρασία με χρήση μειγμάτων .

ΜΥΓΕΣ

Είναι η μυγοσκοτώστρα λύση;

Οικιακή μύγα

Τις συναντώμαι σχεδόν σε οποιονδήποτε οικιακό ή επαγγελματικό χώρο. Αναπαράγονται με εξαιρετική ευκολία. Μεταφέρουν εκατοντάδες παθογόνους μικροοργανισμούς ,οι οποίοι ευθύνονται για ασθένειες όπως ο τύφος, η χολέρα, η σαλμονέλα κ.α.

 

Καταπολέμηση:

Οι συστηματικοί ψεκασμοί εξωτερικών επιφανειών μπορούν να είναι χρήσιμα εργαλεία για την καταπολέμηση των μυγών

 

 

Δροσόφιλα- Drosophila species

 

Αναπαράγεται σε υπολείμματα ζύμωσης σε παμπ, φρούτα & λαχανικά, μπουκάλια από κρασί, ξύδι, κ.λπ. καθώς επίσης και σε ακάθαρτες αποχετεύσεις και εργαλεία καθαρισμού.

 

Καταπολέμηση:

Απομακρύνουμε εστίες μόλυνσης και περιορίζουμε τα επίπεδα υγρασίας στο χώρο καλύπτοντας και με ψεκαστικό υγρό περιοχές όπου είναι δυνατόν.

 

ΣΦΗΚΕΣ

Κι αν είστε αλλεργικοί; Εφιάλτης..

 

Τις συναντάμε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες , φτιάχνουν φωλιές είτε σε εξωτερικές είτε σε εσωτερικές θέσεις. Κεντρίζουν άμεσα το ανθρώπινο σώμα.

 

Καταπολέμηση:

Με υδροψεκασμούς σε εξωτερικούς χώρους και στη φωλιά αν βρίσκεται σε εμφανές σημείο και απομάκρυνση της φωλιάς με την πάροδο περίπου 7-10 ημερών.

ΨΥΛΛΟΙ

Κι όμως μπορούμε να τους πεταλώσουμε!

Η επίσκεψη τους κάνει τη ζωή μας δύσκολη. Τα τσιμπήματα στο σώμα μας μαρτυρούν την παρουσία τους καθώς επίσης και η παρέλαση στους χώρους μας με τον τρόπο που κινούνται(πηδούν). Ξενιστές τους είναι συνήθως κατοικίδιά αλλά και αδέσποτα ζώα, τρωκτικά που έκαναν την εμφάνιση τους στο χώρο αλλά και πτηνά π.χ. περιστέρια.(συνήθης περαστικοί στο αστικό περιβάλλον).

Καταπολέμηση:

Ψεκασμός επιφανειών με εντομοκτόνο που σταματά την ανάπτυξή τους αλλά και υποκαπνισμός. Σε κάθε περίπτωση σημαντική βελτίωση παρουσιάζεται με την τήρηση αυστηρών κανόνων καθαριότητας και υγιεινής.

 

 

ΚΟΡΙΟΙ

Μας το παίζουν ψόφιοι είναι κιόλας;

 

 

Φιλοξενούνται σε χώρους όπως: φυλακές, στρατόπεδα, ξενοδοχεία, αεροπλάνα, μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο του σπιτιού μας. Αγαπούν τα υφάσματα και τις σχισμές επίπλων όπου γεννούν τα αυγά τους και όσο κι αν δεν το πιστεύουμε μπορούν να επιζήσουν για ένα έτος χωρίς σίτιση. Ζουν απομυζώντας αίμα από το θύμα τους. Δεν μεταφέρουν ασθένειες δημιουργούν όμως πολύ ενοχλητικά τσιμπήματα που πολλές φορές τα μπερδεύουμε με τα απλά των κουνουπιών και δυσχεραίνουμε τη θέση μας αφήνοντάς τους να πολλαπλασιαστούν ανενόχλητοι.

Καταπολέμηση:

Συχνές εφαρμογές υδροψεκασμών ή καπνισμού θα μας βοηθήσουν αν ελέγξουμε το πληθυσμό τους και να απαλλαγούμε μια και καλή από τα ενοχλητικά τσιμπήματα.

ΤΡΩΚΤΙΚΑ

Και μόνο στη σκέψη ύπαρξης τους θα δοκιμάζατε κι εσείς την ένταση της φωνής σας ακόμα και μέσα στη νύχτα;

Τα τρωκτικά έχουν σε μεγάλο βαθμό αναπτυγμένο το ένστικτο της κατοικίας της ακοής, της οσμής αλλά και της αφής. Μπορούν να σκαρφαλώσουν πολύ εύκολα σε οποιαδήποτε επιφάνεια, τρέφονται με τις αποθηκευμένες τροφές και μολύνουν με τα περιττώματά τους και με τις ασθένειες που μεταφέρουν.

Καταπολέμηση:

Για την  αποτελεσματική καταπολέμηση τους χρησιμοποιούνται δολωματικοί σταθμοί με τρωκτικοκτόνα σκευάσματα με αντιπηκτική δράση όπου με μεγάλη επιτυχία θανατώνουν τα τρωκτικά σε διάστημα 5-10 ημερών .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…