Βελτιωτικό Πετρελαίου

Σημαντική παράμετρος στην απόδοση του πετρελαίου θέρμανσης είναι τα γνωστά ως βελτιωτικά καυσίμου.

Πρόκειται για ένα μείγμα χημικών ουσιών που περιέχουν οξυγόνο, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στην καλύτερη καύση. Στα σημαντικότερα πλεονεκτήματά του είναι ότι, εξαιτίας της καλύτερης καύσης πετρελαίου, μειώνεται η κατανάλωση.

Εξασφαλίζουμε, δηλαδή, το μέγιστο βαθμό απόδοσης του καυστήρα. Παράλληλα, διαλύει τις παραφίνες και καθαρίζει τη δεξαμενή από κατάλοιπα, εξασφαλίζοντας και την έκλυση λιγότερων ρύπων. Πρόκειται για οικολογικό προϊόν η λειτουργία του οποίου είναι θετική για το περιβάλλον.

Η συνιστώμενη ποσότητα είναι ένα λίτρο βελτιωτικού ανά 1.000 λίτρα πετρελαίου και είναι καλό να μπαίνει στη δεξαμενή πριν το γέμισμα. Αντίστοιχα, τα αντιπαγωτικά αποτελούνται από χημικές ουσίες που βοηθούν τη διάλυση των βαθύτερων κλασμάτων του πετρελαίου στη μάζα του.

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών και όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους πέντε βαθμούς Κελσίου για σειρά ημερών το αντιπαγωτικό εξασφαλίζει ότι δεν θα επέλθει πήξη των παραφινών και φραγή των σωληνώσεων.

Για την περιοχή των Αθηνών, που στις περισσότερες περιπτώσεις η δεξαμενή καυσίμου είναι εντός του κτιρίου και κοντά στον καυστήρα, δεν απαιτείται χρήση αντιπαγωτικού. Για περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και για εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου, επιβάλλεται η χρήση του.

— ΠΡΟΪΟΝΤΑ —

— ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ —

θα χαρούμε να ανταποκριθούμε στο ερώτημά σας.